Pstrąg w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg w śmietanie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju.

Krok 2

Zamarynowaną rybę smaż z obu stron po kilka minut, po czym zdejmij z patelni.

Krok 3

Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzany tłuszcz, na którym smażyła się ryba. Smaż go przez około minutę, na niezbyt dużym ogniu, intensywnie mieszając.

Krok 4

Wlej śmietanę i przez następną minutę mieszaj. Tak przygotowanym sosem polej rybę. Podawaj udekorowaną cząstkami cytryny.

Krok 5

Pstrąga pozbaw wnętrzności, pamiętając również o usunięciu czarnej żyły biegnącej wzdłuż kręgosłupa. Następnie usuń oczy. Płetwy pozostaw. Dokładnie umyj i osusz. Natrzyj go przygotowaną marynatą i wstaw na 3 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej