Pstrąg w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg w śmietanie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju.

Krok 2

Zamarynowaną rybę smaż z obu stron po kilka minut, po czym zdejmij z patelni.

Krok 3

Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzany tłuszcz, na którym smażyła się ryba. Smaż go przez około minutę, na niezbyt dużym ogniu, intensywnie mieszając.

Krok 4

Wlej śmietanę i przez następną minutę mieszaj. Tak przygotowanym sosem polej rybę. Podawaj udekorowaną cząstkami cytryny.

Krok 5

Pstrąga pozbaw wnętrzności, pamiętając również o usunięciu czarnej żyły biegnącej wzdłuż kręgosłupa. Następnie usuń oczy. Płetwy pozostaw. Dokładnie umyj i osusz. Natrzyj go przygotowaną marynatą i wstaw na 3 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej