
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju.
Krok 2
Zamarynowaną rybę smaż z obu stron po kilka minut, po czym zdejmij z patelni.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzany tłuszcz, na którym smażyła się ryba. Smaż go przez około minutę, na niezbyt dużym ogniu, intensywnie mieszając.
Krok 4
Wlej śmietanę i przez następną minutę mieszaj. Tak przygotowanym sosem polej rybę. Podawaj udekorowaną cząstkami cytryny.
Krok 5
Pstrąga pozbaw wnętrzności, pamiętając również o usunięciu czarnej żyły biegnącej wzdłuż kręgosłupa. Następnie usuń oczy. Płetwy pozostaw. Dokładnie umyj i osusz. Natrzyj go przygotowaną marynatą i wstaw na 3 minut do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej