OWSIANKA WEGETARIAŃSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OWSIANKA WEGETARIAŃSKA

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

2

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1.5 szklanki

3 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

8 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka dajemy mleko, wrzucamy płatki owsiane, dodajemy kakao, kurkumę i cynamon. Mieszamy i gotujemy mieszając co jakiś czas.

Krok 2

Jak płatki napęcznieją możemy je posłodzić miodem.

Krok 3

Gotową owsiankę przekładamy do miseczek, układamy pokrojone truskawki, banany, posypujemy nasionami chia i słonecznikiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej