OWSIANKA WEGETARIAŃSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OWSIANKA WEGETARIAŃSKA

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

2

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1.5 szklanki

3 łyżeczki

2 szczypty

2 szczypty

8 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka dajemy mleko, wrzucamy płatki owsiane, dodajemy kakao, kurkumę i cynamon. Mieszamy i gotujemy mieszając co jakiś czas.

Krok 2

Jak płatki napęcznieją możemy je posłodzić miodem.

Krok 3

Gotową owsiankę przekładamy do miseczek, układamy pokrojone truskawki, banany, posypujemy nasionami chia i słonecznikiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OWSIANKA WEGETARIAŃSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej