
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
75 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj rózgą lub mikserem mąkę, maślankę,połowę rozpuszczonej margaryny, jaja, cukier, cynamon i proszek do pieczenia i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną smaż placki, wlewając masę łyżką na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano i tak długo, aby nie były surowe w środku.

Krok 3
Truskawki umyj, wysusz, pokrój na plasterki.

Krok 4
W kuchence mikrofalowej lub na bardzo małym ogniu w rondelku (najlepiej w kąpieli wodnej) rozpuść czekoladę.

Krok 5
Podawaj pancakes z truskawkami oraz polane płynną białą czekoladą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej