Piankowa pychotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piankowa pychotka

Autor: zuzamm

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1 szklanka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

krem:

0.5 litra

5 sztuk

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

25 dekagramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 8 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty lub jeden (ok. 35minut) i później przekrawamy na pół.

Krok 2

Krem: Zagotować mleko z cukrem. W drugim naczyniu wymieszać żółtka z mąkami i wlać na gotujące mleko ciągle mieszając.Całość wystudzoną ucieramy z masłem. Wszystko dzielimy na 2 części.

Krok 3

Przełożenie placków: biszkopt ciemny(namaczamy przygotowaną esencją), krem, pianki Jojo powciskać w krem zostawiając ok. 1 cm luki w które wlewamy tężejącą galaretkę na to dajemy drugą część kremu, biszkopt ciemny(namoczony). Wierzch ciasta smarujemy 3 łyżkami kremu i ścieramy czekoladę lub polewamy polewę.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piankowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej