
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem.
Krok 2
Ananasa, obierz, przekrój na pół i wyjmij twardy środek. Połówki ananasa ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Następnie nakłuj widelcem i polej przygotowanym sosem. Przykryj folią i piecz około 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej