Pieczony ananas z tequilą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony ananas z tequilą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem.

Krok 2

Ananasa, obierz, przekrój na pół i wyjmij twardy środek. Połówki ananasa ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Następnie nakłuj widelcem i polej przygotowanym sosem. Przykryj folią i piecz około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony ananas z tequilą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej