
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki przekrój. Mięso rozbij tłuczkiem i usmaż.
Krok 2
Pokrojoną na plastry cebulę zrumień trochę i zdejmij z patelni.
Krok 3
Do bułek włóż mięso, cebulę, plaster pomidora, posiekaną czuszkę oraz plaster sera żółtego.
Krok 4
Nakryj drugą połówką i podpiecz w piekarniku przez 10-15 minut, aby ser się roztopił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej