Hamburger po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki przekrój. Mięso rozbij tłuczkiem i usmaż.

Krok 2

Pokrojoną na plastry cebulę zrumień trochę i zdejmij z patelni.

Krok 3

Do bułek włóż mięso, cebulę, plaster pomidora, posiekaną czuszkę oraz plaster sera żółtego.

Krok 4

Nakryj drugą połówką i podpiecz w piekarniku przez 10-15 minut, aby ser się roztopił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej