PRZEPISY.PL

Pieczony udziec z indyka

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej0.5 szklanki
  • miód2 łyżeczki
  • ząbki czosnku4 szt
  • papryka1 łyżeczka
  • musztarda2 łyżeczki
  • sól do smaku
  • sok z połowy cytryny
  • udziec z indyka1.5 kg
    • Krok 1

      Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.
    • Krok 2

      Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
    • Krok 3

      Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    127
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe
    16
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    351
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe