
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null
null
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.
Krok 2
Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 3
Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej