Pieczony udziec z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

2 łyżeczki

null

null

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej