Pieczony udziec z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

null

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej