Pieczony udziec z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

null

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej