Pieczony udziec z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony udziec z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null

null

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, musztardę, miód ,papryki, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Z udźca usuń kość. Mięso polej przygotowanym sosem i wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie włóż mięso do rękawa do pieczenia i piecz około 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowy udziec pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony udziec z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej