Pirackie okręciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pirackie okręciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połówkę bułki posmaruj musztardą lub ketchupem.

Krok 2

Oliwki przetnij na pół, a następnie między dwie oliwki włóż paluszek. Przygotuj 4 takie pirackie działa.

Krok 3

Połóż je na bułce, robiąc wcześniej niewielkie otwory, po czym przykryj je liśćmi sałaty i cienkimi plastrami sera tofu.

Krok 4

W środek wbij patyczek z flagą, na której namaluj piracki znaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pirackie okręciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej