Piure zienmiaczano-marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piure zienmiaczano-marchewkowe

Autor: gosia_w

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, aby marchewka ugotowała się szybciej, tarkujemy ją na tarce.

Krok 2

Warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy przez około 30 minut lub do momentu, kiedy będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy małą łyżeczkę oliwy z oliwek.

Krok 3

Po ugotowaniu miksujemy w blenderze. Po ostygnięciu do odpowiedniej temperatury podajemy dziecku do jedzenia.

gosia_w

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej