Piure zienmiaczano-marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piure zienmiaczano-marchewkowe

Autor: gosia_w

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, aby marchewka ugotowała się szybciej, tarkujemy ją na tarce.

Krok 2

Warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy przez około 30 minut lub do momentu, kiedy będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy małą łyżeczkę oliwy z oliwek.

Krok 3

Po ugotowaniu miksujemy w blenderze. Po ostygnięciu do odpowiedniej temperatury podajemy dziecku do jedzenia.

gosia_w

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej