Piure zienmiaczano-marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piure zienmiaczano-marchewkowe

Autor: gosia_w

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy warzywa i kroimy w kostkę, aby marchewka ugotowała się szybciej, tarkujemy ją na tarce.

Krok 2

Warzywa wrzucamy do zimnej wody i gotujemy przez około 30 minut lub do momentu, kiedy będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy małą łyżeczkę oliwy z oliwek.

Krok 3

Po ugotowaniu miksujemy w blenderze. Po ostygnięciu do odpowiedniej temperatury podajemy dziecku do jedzenia.

gosia_w

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piure zienmiaczano-marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej