Podpłomyki z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podpłomyki z cieciorki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp trzy gatunki mąki, dolej wodę, i dodaj sól oraz pieprz. Dobrze zmiksuj, aby otrzymać elastyczną masę, po czym odstaw na 30 minut przykryte ściereczką.

Krok 2

Na stolnicy wyrabiaj ciasto przez ok. 5 minut, a następnie podziel je na 2 części i utwórz z nich wałeczki.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj na cienkie placki.

Krok 4

Rozgrzej patelnię teflonową i podgrzewaj placki, aż pojawią się pęcherzyki, które zbrązowieją. Podgrzewanie jednego placka z obu stron powinno zająć Ci ok. minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podpłomyki z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej