
Składniki
100 gramów
1 łyżka
100 gramów
0.5 łyżeczki
150 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsyp trzy gatunki mąki, dolej wodę, i dodaj sól oraz pieprz. Dobrze zmiksuj, aby otrzymać elastyczną masę, po czym odstaw na 30 minut przykryte ściereczką.
Krok 2
Na stolnicy wyrabiaj ciasto przez ok. 5 minut, a następnie podziel je na 2 części i utwórz z nich wałeczki.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj na cienkie placki.
Krok 4
Rozgrzej patelnię teflonową i podgrzewaj placki, aż pojawią się pęcherzyki, które zbrązowieją. Podgrzewanie jednego placka z obu stron powinno zająć Ci ok. minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej