
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
0.5 kilograma
350 gramów
0.5 kilograma
6 sztuk
500 gramów
0.75 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.25 szklanki
0.5 litra
0.5 szklanki
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść krewetki i kalmary.
Krok 2
Wyjmij ogony homara ze skorupek i pokrój na 5 cm kawałki. Wszystkie owoce morza skrop oliwą i posyp przyparawą Knorr.
Krok 3
Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni. Wrzuć pokrojony por i posiekany czosnek i chilli. Smaż do miękkości.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, wino i sherry, wlej bulion, dopraw szczyptą szafranu. Gotuj pod przykryciem około pół godziny.
Krok 5
Mocno rozgrzej oddzielną patelnię. Smaż owoce morza przez minutę, następnie dodaj je do sosu.
Krok 6
Duś ok minuty. Dopraw całość sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej