Półmisek owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl

Półmisek owoców morza

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

0.5 kilograma

350 gramów

0.5 kilograma

6 sztuk

500 gramów

0.75 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 szklanki

0.5 litra

0.5 szklanki

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki i kalmary.

Krok 2

Wyjmij ogony homara ze skorupek i pokrój na 5 cm kawałki. Wszystkie owoce morza skrop oliwą i posyp przyparawą Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni. Wrzuć pokrojony por i posiekany czosnek i chilli. Smaż do miękkości.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, wino i sherry, wlej bulion, dopraw szczyptą szafranu. Gotuj pod przykryciem około pół godziny.

Krok 5

Mocno rozgrzej oddzielną patelnię. Smaż owoce morza przez minutę, następnie dodaj je do sosu.

Krok 6

Duś ok minuty. Dopraw całość sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej