
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
0.5 kilograma
350 gramów
0.5 kilograma
6 sztuk
500 gramów
0.75 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.25 szklanki
0.5 litra
0.5 szklanki
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść krewetki i kalmary.
Krok 2
Wyjmij ogony homara ze skorupek i pokrój na 5 cm kawałki. Wszystkie owoce morza skrop oliwą i posyp przyparawą Knorr.
Krok 3
Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni. Wrzuć pokrojony por i posiekany czosnek i chilli. Smaż do miękkości.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, wino i sherry, wlej bulion, dopraw szczyptą szafranu. Gotuj pod przykryciem około pół godziny.
Krok 5
Mocno rozgrzej oddzielną patelnię. Smaż owoce morza przez minutę, następnie dodaj je do sosu.
Krok 6
Duś ok minuty. Dopraw całość sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej