
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
0.5 kilograma
350 gramów
0.5 kilograma
6 sztuk
500 gramów
0.75 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.25 szklanki
0.5 litra
0.5 szklanki
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść krewetki i kalmary.
Krok 2
Wyjmij ogony homara ze skorupek i pokrój na 5 cm kawałki. Wszystkie owoce morza skrop oliwą i posyp przyparawą Knorr.
Krok 3
Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni. Wrzuć pokrojony por i posiekany czosnek i chilli. Smaż do miękkości.
Krok 4
Dodaj puszkę pomidorów, wino i sherry, wlej bulion, dopraw szczyptą szafranu. Gotuj pod przykryciem około pół godziny.
Krok 5
Mocno rozgrzej oddzielną patelnię. Smaż owoce morza przez minutę, następnie dodaj je do sosu.
Krok 6
Duś ok minuty. Dopraw całość sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej