Półmisek owoców morza

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

350 gramów

0.5 kilograma

6 sztuk

500 gramów

0.75 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 szklanki

0.5 litra

0.5 szklanki

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki i kalmary.

Krok 2

Wyjmij ogony homara ze skorupek i pokrój na 5 cm kawałki. Wszystkie owoce morza skrop oliwą i posyp przyparawą Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę w głębokiej patelni. Wrzuć pokrojony por i posiekany czosnek i chilli. Smaż do miękkości.

Krok 4

Dodaj puszkę pomidorów, wino i sherry, wlej bulion, dopraw szczyptą szafranu. Gotuj pod przykryciem około pół godziny.

Krok 5

Mocno rozgrzej oddzielną patelnię. Smaż owoce morza przez minutę, następnie dodaj je do sosu.

Krok 6

Duś ok minuty. Dopraw całość sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półmisek owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej