
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
150 gramów
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i szczaw posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i zeszklij, po czy dodaj szczaw, skrop winem i duś ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, zostaw na kilka minut, po czym usmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Śmietanę lekko ubij, wlej do szczawiu, wymieszaj i podgrzej.
Krok 5
Rybę przełóż na półmisek, polej sosem, udekoruj listkami melisy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej