Łosoś w sosie szczawiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie szczawiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i szczaw posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i zeszklij, po czy dodaj szczaw, skrop winem i duś ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, zostaw na kilka minut, po czym usmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Śmietanę lekko ubij, wlej do szczawiu, wymieszaj i podgrzej.

Krok 5

Rybę przełóż na półmisek, polej sosem, udekoruj listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej