Łosoś w sosie szczawiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w sosie szczawiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i szczaw posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i zeszklij, po czy dodaj szczaw, skrop winem i duś ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, zostaw na kilka minut, po czym usmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Śmietanę lekko ubij, wlej do szczawiu, wymieszaj i podgrzej.

Krok 5

Rybę przełóż na półmisek, polej sosem, udekoruj listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedle z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej