Łosoś w sosie szczawiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

118

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i szczaw posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i zeszklij, po czy dodaj szczaw, skrop winem i duś ciągle mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, zostaw na kilka minut, po czym usmaż z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Śmietanę lekko ubij, wlej do szczawiu, wymieszaj i podgrzej.

Krok 5

Rybę przełóż na półmisek, polej sosem, udekoruj listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w sosie szczawiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej