Zupa krem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z dyni

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

250 gramów

25 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę.

Krok 2

W większym garnku na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynię i ziemniaki, doprawić solą, wsypać kurkumę i dodać imbir. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.

Krok 3

Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok. 10 minut.

Krok 4

Świeżego pomidora sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć szypułki oraz nasiona z komór. Miąższ pokroić w kosteczkę i dodać do zupy. Pomidory z puszki są już gotowe do użycia, wystarczy dodać do potrawy.

Krok 5

Wymieszać i gotować przez 5 minut, do miękkości warzyw. Zmiksować w blenderze z dodatkiem mleka.

Tagi:ZUPY
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej