Bezglutenowy domowy budyń kakaowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowy domowy budyń kakaowy

Autor: Amelia Pawłowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę mleka z cukrem podgrzewać w garnku.

Krok 2

Drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakaem.

Krok 3

Gdy mleko będzie już gorące dodać resztę mleka z mąką i kakaem. Zmniejszyć gaz i energicznie mieszać (ja robię to rózgą). Gdy lubicie mniej/bardziej słodkie/kakaowe – ilości zmniejszacie. Jeśli lubicie i możecie kremy kakaowe (typu nutella) możecie dodać łyżeczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowy domowy budyń kakaowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej