Mus z gorzkiej czekolady – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy Mus

Autor: Paulina Cibor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółto utrzeć z cukrem na biały puszysty krem, wymieszać z ostudzoną płynną czekoladą.

Krok 2

Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek lub pucharków i wstawić do lodówki na min. godzinę.

Krok 3

Do dekoracji posypać wiórkami czekolady lub ozdobić owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej