Mus z gorzkiej czekolady – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy Mus

Autor: Paulina Cibor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółto utrzeć z cukrem na biały puszysty krem, wymieszać z ostudzoną płynną czekoladą.

Krok 2

Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek lub pucharków i wstawić do lodówki na min. godzinę.

Krok 3

Do dekoracji posypać wiórkami czekolady lub ozdobić owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy Mus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej