Sałatka grecka

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z suszonym oregano, szczyptą soli, odstawić. Sałatę obrać z pierwszych liści, pozostałe pokroić na kawałki, włożyć do dużej salaterki, oprószyć delikatnie solą morską.

Krok 2

Pomidory pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie krążki.

Krok 3

Pomidory, ogórki, cebulę dodać do salaterki z sałatą. Delikatnie przemieszać. Posypać pokrojonym w kostkę serem feta.

Krok 4

Uwaga z ilością soli, ponieważ ser feta jest już dość słony.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej