Sałatka grecka

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z suszonym oregano, szczyptą soli, odstawić. Sałatę obrać z pierwszych liści, pozostałe pokroić na kawałki, włożyć do dużej salaterki, oprószyć delikatnie solą morską.

Krok 2

Pomidory pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie krążki.

Krok 3

Pomidory, ogórki, cebulę dodać do salaterki z sałatą. Delikatnie przemieszać. Posypać pokrojonym w kostkę serem feta.

Krok 4

Uwaga z ilością soli, ponieważ ser feta jest już dość słony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej