
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 gramów
4 łyżki
450 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy sos sojowy z papryką ostrą mieloną
Krok 2
następnie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i dokładnie nacieramy mięso marynatą
Krok 3
na patelnie wlewamy olej i gdy będzie rozgrzany wrzucamy nasze mięso i smażymy ok. 5-10 min
Krok 4
dorzucamy do tego mieszankę chińską i dolewając wody dusimy ok. 20 min (można przełożyć do garnka), (jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać mąki ziemniaczanej)
Krok 5
następnie rozrabiamy przyprawę do potraw chińskich z wodą i wlewamy do garnka
Krok 6
przyprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż wszystko się zagotuje w międzyczasie mieszając i gotowe :)
Krok 7
w osobnym garnku gotujemy ryż i podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej