Chińszczyzna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna

Autor: sdf

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 gramów

4 łyżki

450 gramów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy sos sojowy z papryką ostrą mieloną

Krok 2

następnie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i dokładnie nacieramy mięso marynatą

Krok 3

na patelnie wlewamy olej i gdy będzie rozgrzany wrzucamy nasze mięso i smażymy ok. 5-10 min

Krok 4

dorzucamy do tego mieszankę chińską i dolewając wody dusimy ok. 20 min (można przełożyć do garnka), (jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać mąki ziemniaczanej)

Krok 5

następnie rozrabiamy przyprawę do potraw chińskich z wodą i wlewamy do garnka

Krok 6

przyprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż wszystko się zagotuje w międzyczasie mieszając i gotowe :)

Krok 7

w osobnym garnku gotujemy ryż i podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej