Chińszczyzna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna

Autor: sdf

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

5 gramów

4 łyżki

450 gramów

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy sos sojowy z papryką ostrą mieloną

Krok 2

następnie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i dokładnie nacieramy mięso marynatą

Krok 3

na patelnie wlewamy olej i gdy będzie rozgrzany wrzucamy nasze mięso i smażymy ok. 5-10 min

Krok 4

dorzucamy do tego mieszankę chińską i dolewając wody dusimy ok. 20 min (można przełożyć do garnka), (jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać mąki ziemniaczanej)

Krok 5

następnie rozrabiamy przyprawę do potraw chińskich z wodą i wlewamy do garnka

Krok 6

przyprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż wszystko się zagotuje w międzyczasie mieszając i gotowe :)

Krok 7

w osobnym garnku gotujemy ryż i podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej