Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 gramów
4 łyżki
450 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy sos sojowy z papryką ostrą mieloną
Krok 2
następnie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i dokładnie nacieramy mięso marynatą
Krok 3
na patelnie wlewamy olej i gdy będzie rozgrzany wrzucamy nasze mięso i smażymy ok. 5-10 min
Krok 4
dorzucamy do tego mieszankę chińską i dolewając wody dusimy ok. 20 min (można przełożyć do garnka), (jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać mąki ziemniaczanej)
Krok 5
następnie rozrabiamy przyprawę do potraw chińskich z wodą i wlewamy do garnka
Krok 6
przyprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż wszystko się zagotuje w międzyczasie mieszając i gotowe :)
Krok 7
w osobnym garnku gotujemy ryż i podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej