Błyskawiczny kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczny kurczak z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż. Ananasy pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Kurczaka pokrój na cienkie paski i wymieszaj z zmiażdżonym czosnkiem, sosem sojowym, startym imbirem i przyprawą Knorr. Wstaw do lodówki na 15 minut.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i smaż, aż będzie miękki.

Krok 4

W trakcie smażenia dodaj mąkę przesypaną przez sitko.

Krok 5

Do kurczaka wlej zalewę z ananasów i pokrojone kawałki owoców. Wymieszaj i chwilę podsmaż. Potrawę podawaj posypaną siekaną cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej