Błyskawiczny kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczny kurczak z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż. Ananasy pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Kurczaka pokrój na cienkie paski i wymieszaj z zmiażdżonym czosnkiem, sosem sojowym, startym imbirem i przyprawą Knorr. Wstaw do lodówki na 15 minut.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i smaż, aż będzie miękki.

Krok 4

W trakcie smażenia dodaj mąkę przesypaną przez sitko.

Krok 5

Do kurczaka wlej zalewę z ananasów i pokrojone kawałki owoców. Wymieszaj i chwilę podsmaż. Potrawę podawaj posypaną siekaną cebulą dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczny kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej