Serowe rożki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe rożki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

125 gramów

50 gramów

120 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 150 ml wody i szczyptą soli.

Krok 2

Uformuj 8 tortilli i rozłóż na desce.

Krok 3

Szynkę pokrój drobno razem z serem, wymieszaj z posiekanym drobno chili i ułóż farsz na surowych plackach.

Krok 4

Zlep dokładnie ciasto w rożki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 5

Serowe rożki z szynką podawaj z sosem guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej