
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
125 gramów
50 gramów
120 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 150 ml wody i szczyptą soli.
Krok 2
Uformuj 8 tortilli i rozłóż na desce.
Krok 3
Szynkę pokrój drobno razem z serem, wymieszaj z posiekanym drobno chili i ułóż farsz na surowych plackach.
Krok 4
Zlep dokładnie ciasto w rożki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
Serowe rożki z szynką podawaj z sosem guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej