Składniki
1 łyżka
1 szczypta
125 gramów
50 gramów
120 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 150 ml wody i szczyptą soli.
Krok 2
Uformuj 8 tortilli i rozłóż na desce.
Krok 3
Szynkę pokrój drobno razem z serem, wymieszaj z posiekanym drobno chili i ułóż farsz na surowych plackach.
Krok 4
Zlep dokładnie ciasto w rożki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
Serowe rożki z szynką podawaj z sosem guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej