Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
25 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w długie plasterki .Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy .
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokruszoną mini kostkę czosnek i łyzeczkę fix do potraw chińskich dodajemy makaron ,mieszamy . Makaron układamy na bakłażanie zawijamy .
Krok 3
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym .Posypujemy parmezanem .Zapiekamy ok 15 min . Ozdabiamy świeżymi listkami lucerny
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej