Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

25 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w długie plasterki .Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy .

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokruszoną mini kostkę czosnek i łyzeczkę fix do potraw chińskich dodajemy makaron ,mieszamy . Makaron układamy na bakłażanie zawijamy .

Krok 3

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym .Posypujemy parmezanem .Zapiekamy ok 15 min . Ozdabiamy świeżymi listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej