Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

25 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w długie plasterki .Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy .

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokruszoną mini kostkę czosnek i łyzeczkę fix do potraw chińskich dodajemy makaron ,mieszamy . Makaron układamy na bakłażanie zawijamy .

Krok 3

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym .Posypujemy parmezanem .Zapiekamy ok 15 min . Ozdabiamy świeżymi listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej