Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

25 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w długie plasterki .Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy .

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokruszoną mini kostkę czosnek i łyzeczkę fix do potraw chińskich dodajemy makaron ,mieszamy . Makaron układamy na bakłażanie zawijamy .

Krok 3

Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym .Posypujemy parmezanem .Zapiekamy ok 15 min . Ozdabiamy świeżymi listkami lucerny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z bakłażana z makaronem Soba Hosan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej