Tostowe koszyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe koszyczki

Autor: Justyna Dąbek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

1 garść

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy rozwałkować i wyłożyć nim posmarowane masłem foremki do muffinek.

Krok 2

Kabanosy ,paprykę, pomidorki, oliwki, pokroić . Dodać starty żółty ser, wbić jajka , doprawić do smaku. Wszystko wymieszać. Masą wypełnić przygotowane tostowe koszyczki .

Krok 3

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190-195 C przez 15 min - do zrumienianie chleba :-) Zajadać podczas seansu filmowego :-)

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    TAK. Proste, szybkie i najlepsze na leniwe wieczory przed telewizorem z ukochaną osobą. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej