Tostowe koszyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe koszyczki

Autor: Justyna Dąbek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

1 garść

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy rozwałkować i wyłożyć nim posmarowane masłem foremki do muffinek.

Krok 2

Kabanosy ,paprykę, pomidorki, oliwki, pokroić . Dodać starty żółty ser, wbić jajka , doprawić do smaku. Wszystko wymieszać. Masą wypełnić przygotowane tostowe koszyczki .

Krok 3

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190-195 C przez 15 min - do zrumienianie chleba :-) Zajadać podczas seansu filmowego :-)

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    TAK. Proste, szybkie i najlepsze na leniwe wieczory przed telewizorem z ukochaną osobą. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej