Tostowe koszyczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe koszyczki

Autor: Justyna Dąbek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

1 garść

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy rozwałkować i wyłożyć nim posmarowane masłem foremki do muffinek.

Krok 2

Kabanosy ,paprykę, pomidorki, oliwki, pokroić . Dodać starty żółty ser, wbić jajka , doprawić do smaku. Wszystko wymieszać. Masą wypełnić przygotowane tostowe koszyczki .

Krok 3

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190-195 C przez 15 min - do zrumienianie chleba :-) Zajadać podczas seansu filmowego :-)

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    TAK. Proste, szybkie i najlepsze na leniwe wieczory przed telewizorem z ukochaną osobą. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe koszyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej