Muffinki bananowe z kawałkami czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki bananowe z kawałkami czekolady

Autor: Gabriela Smandzich

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

240 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

20 gramów

100 mililitrów

40 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrami ( cukier biały i waniliowy ) na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej i jasnej masy .

Krok 2

Jednej misce mieszamy sypkie składniki plus pokuszoną czekoladę .W drugiej rozgniatamy za pomocą widelca banany .

Krok 3

Następnie do ubitych na puszysto jajek dodajemy sypkie składniki plus pokruszoną czekoladę . Całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników . Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i olej . Mieszamy do zjednolicenia masy .

Krok 4

Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki ( można używać papierowe papilotki jak i silikonowe ) nakładamy czubatą , taką solidną łyżkę ciasta ( około 3/4 wysokości papilotki ) . Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C .

Krok 5

Gotowe muffinki możemy udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem , ja osobiście lubię je w pierwotnej wersji czyli bez niczego .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej