
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
240 gramów
1 łyżeczka
70 gramów
20 gramów
100 mililitrów
40 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubijamy z cukrami ( cukier biały i waniliowy ) na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej i jasnej masy .
Krok 2
Jednej misce mieszamy sypkie składniki plus pokuszoną czekoladę .W drugiej rozgniatamy za pomocą widelca banany .
Krok 3
Następnie do ubitych na puszysto jajek dodajemy sypkie składniki plus pokruszoną czekoladę . Całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników . Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i olej . Mieszamy do zjednolicenia masy .
Krok 4
Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki ( można używać papierowe papilotki jak i silikonowe ) nakładamy czubatą , taką solidną łyżkę ciasta ( około 3/4 wysokości papilotki ) . Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C .
Krok 5
Gotowe muffinki możemy udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem , ja osobiście lubię je w pierwotnej wersji czyli bez niczego .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej