Muffinki bananowe z kawałkami czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki bananowe z kawałkami czekolady

Autor: Gabriela Smandzich

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

240 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

20 gramów

100 mililitrów

40 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrami ( cukier biały i waniliowy ) na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej i jasnej masy .

Krok 2

Jednej misce mieszamy sypkie składniki plus pokuszoną czekoladę .W drugiej rozgniatamy za pomocą widelca banany .

Krok 3

Następnie do ubitych na puszysto jajek dodajemy sypkie składniki plus pokruszoną czekoladę . Całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników . Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i olej . Mieszamy do zjednolicenia masy .

Krok 4

Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki ( można używać papierowe papilotki jak i silikonowe ) nakładamy czubatą , taką solidną łyżkę ciasta ( około 3/4 wysokości papilotki ) . Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C .

Krok 5

Gotowe muffinki możemy udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem , ja osobiście lubię je w pierwotnej wersji czyli bez niczego .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej