Deser z mascarpone i borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z mascarpone i borówkami

Autor: Ewa Skórzyńska

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 mililitrów

20 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę 30% ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy z serkiem mascarpone

Krok 2

1/3 masy odkładamy, pozostałość miksujemy z około 100 gram borówki

Krok 3

Układamy warstwami w 5 szklankach: 2 pokruszone biszkopty, masa z borówkami, 2 pokruszone biszkopty, masa bez borówek, kilka borowek do dekoracji na wierzch. Owoce mozna zastapic innymi ulubionymi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej