Deser z mascarpone i borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z mascarpone i borówkami

Autor: Ewa Skórzyńska

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 mililitrów

20 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę 30% ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy z serkiem mascarpone

Krok 2

1/3 masy odkładamy, pozostałość miksujemy z około 100 gram borówki

Krok 3

Układamy warstwami w 5 szklankach: 2 pokruszone biszkopty, masa z borówkami, 2 pokruszone biszkopty, masa bez borówek, kilka borowek do dekoracji na wierzch. Owoce mozna zastapic innymi ulubionymi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tostowe koszyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej