Deser z mascarpone i borówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z mascarpone i borówkami

Autor: Ewa Skórzyńska

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 mililitrów

20 gramów

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę 30% ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy z serkiem mascarpone

Krok 2

1/3 masy odkładamy, pozostałość miksujemy z około 100 gram borówki

Krok 3

Układamy warstwami w 5 szklankach: 2 pokruszone biszkopty, masa z borówkami, 2 pokruszone biszkopty, masa bez borówek, kilka borowek do dekoracji na wierzch. Owoce mozna zastapic innymi ulubionymi :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z mascarpone i borówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej