
Składniki
250 gramów
200 mililitrów
20 gramów
200 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę 30% ubijamy z cukrem na puszystą masę, łączymy z serkiem mascarpone
Krok 2
1/3 masy odkładamy, pozostałość miksujemy z około 100 gram borówki
Krok 3
Układamy warstwami w 5 szklankach: 2 pokruszone biszkopty, masa z borówkami, 2 pokruszone biszkopty, masa bez borówek, kilka borowek do dekoracji na wierzch. Owoce mozna zastapic innymi ulubionymi :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej