
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
3 szklanki
2 szklanki
4 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i jabłka obieramy ze skórki. Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a jabłko- grubych. Wrzucamy do miski (jabłka możemy przykryć marchwią, aby nie ciemniały).
Krok 2
Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej i ucieramy przez kilka minut. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, a następnie miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy stopniowo marchew z jabłkiem, dokładnie mieszając łyżką. Dosypujemy cynamon.
Krok 3
Pieczemy przez około 40 minut, w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Krok 4
Przygotowujemy masę: Miękkie masło ucieramy mikserem, dodajemy stopniowo serek. Opcjonalnie możemy wsypać 1-2 łyżeczki cukru pudru. Nie jest to konieczne, ponieważ ciasto będzie słodkie.
Krok 5
Kremem smarujemy przestygnięty wierzch ciasta. Możemy również przeciąć ciasto na dwa płaty i przesmarować środek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej