
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
UBIĆ JAJKA Z CUKREM, MĄKAMI, PROSZKIEM. DODAĆ ROZTOPIONY TŁUSZCZ ( NIE CZEKAĆ AŻ WYSTYGNIE).
Krok 2
WLAĆ DO FORMY 2/3 CAŁEJ ILOŚCI. DO RESZTY DODAĆ 2 ŁYŻKI KAKAO. WYMIESZAĆ, WYLAĆ NA WIERZCH CIASTA DO FORMY. WIDELCEM PRZEGARNĄĆ SPIRALNIE CIASTO, NIE DOTYKAĆ DNA. PIEC 50-55 MIN. W TEMP. 180 ST.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej