BABKA MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BABKA MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

UBIĆ JAJKA Z CUKREM, MĄKAMI, PROSZKIEM. DODAĆ ROZTOPIONY TŁUSZCZ ( NIE CZEKAĆ AŻ WYSTYGNIE).

Krok 2

WLAĆ DO FORMY 2/3 CAŁEJ ILOŚCI. DO RESZTY DODAĆ 2 ŁYŻKI KAKAO. WYMIESZAĆ, WYLAĆ NA WIERZCH CIASTA DO FORMY. WIDELCEM PRZEGARNĄĆ SPIRALNIE CIASTO, NIE DOTYKAĆ DNA. PIEC 50-55 MIN. W TEMP. 180 ST.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BABKA MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej