
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
UBIĆ JAJKA Z CUKREM, MĄKAMI, PROSZKIEM. DODAĆ ROZTOPIONY TŁUSZCZ ( NIE CZEKAĆ AŻ WYSTYGNIE).
Krok 2
WLAĆ DO FORMY 2/3 CAŁEJ ILOŚCI. DO RESZTY DODAĆ 2 ŁYŻKI KAKAO. WYMIESZAĆ, WYLAĆ NA WIERZCH CIASTA DO FORMY. WIDELCEM PRZEGARNĄĆ SPIRALNIE CIASTO, NIE DOTYKAĆ DNA. PIEC 50-55 MIN. W TEMP. 180 ST.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej