
Składniki
300 gramów
250 gramów
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
1 gram
1 gram
80 gramów
125 gramów
3 sztuki
15 gramów
10 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do startej cukinii dodaj sól i odstaw.
Krok 2
W jednej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki.
Krok 3
W drugiej misce przygotuj i wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 4
Odciśnij wodę z cukinii i połącz wszystkie składniki.
Krok 5
Wyłóż uzyskaną masę do foremek na babeczki lub papilotek i wstaw do piekarnika.
Krok 6
Piecz przez 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej