Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 gram

1 gram

80 gramów

125 gramów

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do startej cukinii dodaj sól i odstaw.

Krok 2

W jednej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki.

Krok 3

W drugiej misce przygotuj i wymieszaj wszystkie suche składniki.

Krok 4

Odciśnij wodę z cukinii i połącz wszystkie składniki.

Krok 5

Wyłóż uzyskaną masę do foremek na babeczki lub papilotek i wstaw do piekarnika.

Krok 6

Piecz przez 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej