Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 gram

1 gram

80 gramów

125 gramów

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do startej cukinii dodaj sól i odstaw.

Krok 2

W jednej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki.

Krok 3

W drugiej misce przygotuj i wymieszaj wszystkie suche składniki.

Krok 4

Odciśnij wodę z cukinii i połącz wszystkie składniki.

Krok 5

Wyłóż uzyskaną masę do foremek na babeczki lub papilotek i wstaw do piekarnika.

Krok 6

Piecz przez 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z cukinią rozmarynem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowy miodownik
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej