Sałatka z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tofu

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

180 gramów

1 sztuka

10 sztuk

0.5 sztuki

1 garść

4 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki.

Krok 2

W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.

Krok 3

Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu i orzechami nerkowca.

Sylwia Frączek

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej