
Składniki
200 gramów
180 gramów
1 sztuka
10 sztuk
0.5 sztuki
1 garść
4 sztuki
1 garść
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki.
Krok 2
W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.
Krok 3
Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu i orzechami nerkowca.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Rozmaryn z maliną Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































