
Składniki
200 gramów
180 gramów
1 sztuka
10 sztuk
0.5 sztuki
1 garść
4 sztuki
1 garść
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu delikatnie odciskamy z nadmiaru wody przy użyciu ręcznika papierowego, a następnie kroimy w plasterki.
Krok 2
W miseczce łączymy przyprawę curry z oliwą z oliwek i obtaczamy w niej tofu. Następnie smażymy je na małym ogniu z obu stron.
Krok 3
Do dużej miski przesypujemy szpinak, dodajemy do niego przygotowany według instrukcji podanej na opakowaniu sos sałatkowy Knorr truskawka z chilli i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Awokado, paprykę i pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy je do szpinaku razem z tofu i orzechami nerkowca.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Rozmaryn z maliną Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































