Sałatka Królewska

Autor: Monika Kamińska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 słoik

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroję w cieniutkie półplasterki, wkładam do małej miseczki i zasypuję dwoma szczyptami soli,aby puścił sok, zmiękł i stracił goryczkę.

Krok 2

Szynkę, jajka i ananasa kroję w kosteczkę, seler w drobniejsze paseczki, dodaję odsączoną kukurydzę i odciśniętego pora. Przyprawiam delikatnie solą i pieprzem.

Krok 3

Dodaję 3-4 łyżki majonezu, mieszam i wstawiam na ok. godzinkę do lodówki aby składniki się "przegryzły "

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej