
Składniki
1 gram
2 gramy
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki,doprawiamy papryką słodką,czosnkiem granulowanym,bazylią,oregano,pieprz chili caenne i 4 łyżki oliwy z oliwek.
Krok 2
Odstawiamy na pól godz do lodówki.Warzywa kroimy w kostkę podsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia.Dodajemy do bulionu.Kurczaka smażymy po 3 min z każdej strony. Całość gotujemy do miękości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej