Zupa z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczakiem i warzywami

Autor: Natalia Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 gramy

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki,doprawiamy papryką słodką,czosnkiem granulowanym,bazylią,oregano,pieprz chili caenne i 4 łyżki oliwy z oliwek.

Krok 2

Odstawiamy na pól godz do lodówki.Warzywa kroimy w kostkę podsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia.Dodajemy do bulionu.Kurczaka smażymy po 3 min z każdej strony. Całość gotujemy do miękości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej