Zupa z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczakiem i warzywami

Autor: Natalia Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 gramy

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki,doprawiamy papryką słodką,czosnkiem granulowanym,bazylią,oregano,pieprz chili caenne i 4 łyżki oliwy z oliwek.

Krok 2

Odstawiamy na pól godz do lodówki.Warzywa kroimy w kostkę podsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia.Dodajemy do bulionu.Kurczaka smażymy po 3 min z każdej strony. Całość gotujemy do miękości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej