
Składniki
1 gram
2 gramy
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki,doprawiamy papryką słodką,czosnkiem granulowanym,bazylią,oregano,pieprz chili caenne i 4 łyżki oliwy z oliwek.
Krok 2
Odstawiamy na pól godz do lodówki.Warzywa kroimy w kostkę podsmażamy na maśle klarowanym do zrumienienia.Dodajemy do bulionu.Kurczaka smażymy po 3 min z każdej strony. Całość gotujemy do miękości.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej