Surówka pekińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka pekińska

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obierz z pierwszych liści, pozostałe posiekaj, głąb wyrzuć.

Krok 2

Puszkę kukurydzy odcedź. Kapustę i kukurydzę przełóż do dużej miski, dopraw solą, pieprzem i majonezem. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka pekińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej