
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę obierz z pierwszych liści, pozostałe posiekaj, głąb wyrzuć.
Krok 2
Puszkę kukurydzy odcedź. Kapustę i kukurydzę przełóż do dużej miski, dopraw solą, pieprzem i majonezem. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej