Przezroczysty ogródek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przezroczysty ogródek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj warzywa po przykryciem do miękkości, a następnie wyjmij je z wody.

Krok 2

Do wody wlej powoli namoczoną w 1 łyżce zimnej wody żelatynę i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Warzywa pokrój w krążki i paseczki.

Krok 4

Z marchewek, pietruszki i selera wytnij płatki kwiatków, z łodyżek natki pietruszki – łodyżki kwiatów.

Krok 5

W dużej misce ułóż kompozycję – ogródek kwiatowy. Zalej wodą z żelatyną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

Tagi:por
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przezroczysty ogródek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej