Thermomix - Placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Thermomix - Placki ziemniaczane

Autor: kg

ratingratingratingratingrating

29

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

371 osób wydrukowało

Pobierz pdf

509 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połówki ziemniaków rodrabniać przez 30sek. na obr 5-7

Krok 2

usmaż

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Thermomix - Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokułowa rolada
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej