Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
6 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 3 łyżkach oliwy z oliwek rozgniatamy kostkę rosołową Knorr.
Krok 2
Tak przygotowaną pastą nacieramy pałki z kurczaka.
Krok 3
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy.
Krok 4
Podajemy z surówką i frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej