Pałki z kurczaka z piekarnika w marynacie - przepis | Przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 3 łyżkach oliwy z oliwek rozgniatamy kostkę rosołową Knorr.

Krok 2

Tak przygotowaną pastą nacieramy pałki z kurczaka.

Krok 3

Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy.

Krok 4

Podajemy z surówką i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej