Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
6 sztuk
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 3 łyżkach oliwy z oliwek rozgniatamy kostkę rosołową Knorr.
Krok 2
Tak przygotowaną pastą nacieramy pałki z kurczaka.
Krok 3
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy.
Krok 4
Podajemy z surówką i frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej