Pałki z kurczaka z piekarnika w marynacie - przepis | Przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 3 łyżkach oliwy z oliwek rozgniatamy kostkę rosołową Knorr.

Krok 2

Tak przygotowaną pastą nacieramy pałki z kurczaka.

Krok 3

Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy.

Krok 4

Podajemy z surówką i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej