Pałki z kurczaka z piekarnika w marynacie - przepis | Przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 3 łyżkach oliwy z oliwek rozgniatamy kostkę rosołową Knorr.

Krok 2

Tak przygotowaną pastą nacieramy pałki z kurczaka.

Krok 3

Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy.

Krok 4

Podajemy z surówką i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka z marynatą z kostki rosołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej