Przywitanie wiosny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przywitanie wiosny

Autor: Anna Niechajewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
1 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Masło musi być dobre aby ciasto łatwo bylo zagnieść....więc ...zagnieść ciasto i wsadzić na pol godziny do zamrażalnika. Potem rozwałkować na 5 mm placek, wylepic nim formę do tortu i ponakłuwać widelcem (duzo dziurek) piec 20 minut w 180 stopniach Jak wystygnie wyłożyć krem, mozna go zrobic samemu, ale ja używam kremu o smaku adwokat ...gotowego... firmy nie bede podawała   Na kremie poukładać owoce jakie lubimy i wszystko zalać juz lekko stężoną galaretką. Wstawić do lodówki. Jak zakrzepnie to jeść. Smacznego....i dupka rośnie   ale co tam żyje się raz  

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przywitanie wiosny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej