
Składniki
1 sztuka
250 gramów
150 gramów
5 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce za pomocą blendera miksujemy twaróg, słomkę, banan, dodać rum i wymieszać.
Krok 2
Z powstałej masy formować kulki.
Krok 3
Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Krok 4
Pozostawić do zastygnięcia w lodowce na 4 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej