Ptysiowe twarogowe KULECZKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe twarogowe KULECZKI

Autor: Elena Shtokhai

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

150 gramów

5 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce za pomocą blendera miksujemy twaróg, słomkę, banan, dodać rum i wymieszać.

Krok 2

Z powstałej masy formować kulki.

Krok 3

Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Krok 4

Pozostawić do zastygnięcia w lodowce na 4 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe twarogowe KULECZKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej