Pulpety w sosie pietruszkowym: w śmietanowym | Przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie pietruszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.

Krok 4

0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Soczyste pulpety
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki w sosie pietruszkowymPulpeciki w sosie pietruszkowym

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.