Pyszny makaron rigatoni z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny makaron rigatoni z bananami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 łyżek

2 sztuki

500 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Banany obierz, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z masłem orzechowym i mlekiem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany, w razie potrzeby dolej mleka.

Krok 3

Makaron polej sosem i podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej