Pyszny makaron rigatoni z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny makaron rigatoni z bananami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 łyżek

2 sztuki

500 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Banany obierz, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z masłem orzechowym i mlekiem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany, w razie potrzeby dolej mleka.

Krok 3

Makaron polej sosem i podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny makaron rigatoni z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej