Serowe amerykańskie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe amerykańskie placki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbij i oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Do żółtek dodaj cukier i wymieszaj, po czym dodaj ser oraz mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, gdy wszystkie składniki będą połączone, ale grudki sera pozostaną widoczne.

Krok 4

Z białek ubij gęstą pianę i dodaj do masy. Wszystko ponownie wymieszaj.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię kładź uformowane placki i smaż na złoto z obu stron.

Krok 6

Podawaj z dżemem lub syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Carbonara z cukinią
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej