Serowe amerykańskie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe amerykańskie placki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbij i oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Do żółtek dodaj cukier i wymieszaj, po czym dodaj ser oraz mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, gdy wszystkie składniki będą połączone, ale grudki sera pozostaną widoczne.

Krok 4

Z białek ubij gęstą pianę i dodaj do masy. Wszystko ponownie wymieszaj.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię kładź uformowane placki i smaż na złoto z obu stron.

Krok 6

Podawaj z dżemem lub syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej