Serowe amerykańskie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe amerykańskie placki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbij i oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Do żółtek dodaj cukier i wymieszaj, po czym dodaj ser oraz mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, gdy wszystkie składniki będą połączone, ale grudki sera pozostaną widoczne.

Krok 4

Z białek ubij gęstą pianę i dodaj do masy. Wszystko ponownie wymieszaj.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię kładź uformowane placki i smaż na złoto z obu stron.

Krok 6

Podawaj z dżemem lub syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej