
Składniki
2 łyżki
50 gramów
3 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja rozbij i oddziel żółtka od białek.
Krok 2
Do żółtek dodaj cukier i wymieszaj, po czym dodaj ser oraz mąkę.
Krok 3
Mieszaj do momentu, gdy wszystkie składniki będą połączone, ale grudki sera pozostaną widoczne.
Krok 4
Z białek ubij gęstą pianę i dodaj do masy. Wszystko ponownie wymieszaj.
Krok 5
Na rozgrzaną patelnię kładź uformowane placki i smaż na złoto z obu stron.
Krok 6
Podawaj z dżemem lub syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej