Serowe amerykańskie placki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe amerykańskie placki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

3 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja rozbij i oddziel żółtka od białek.

Krok 2

Do żółtek dodaj cukier i wymieszaj, po czym dodaj ser oraz mąkę.

Krok 3

Mieszaj do momentu, gdy wszystkie składniki będą połączone, ale grudki sera pozostaną widoczne.

Krok 4

Z białek ubij gęstą pianę i dodaj do masy. Wszystko ponownie wymieszaj.

Krok 5

Na rozgrzaną patelnię kładź uformowane placki i smaż na złoto z obu stron.

Krok 6

Podawaj z dżemem lub syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe amerykańskie placki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej