Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO
i ananasem
łatwe
1080 osób zapisało
Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 plastry
6 plastrów
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasta francuskie rozwałkuj na grubość ok 2-3 mm i rozłóż na pergaminie. Ananasa pokrój w cienkie plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z majonezem i przyprawą Knorr.

Krok 2
Ciasta francuskie posmaruj sosem i połóż plasterki szynki, sera i ananasa.

Krok 3
Zwiń ściśle ciasto francuskie tak aby powstała rolada.

Krok 4
Pokrój roladę w plastry grubości 2,5cm. Powstałe ślimaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut.


Dobra rada:
Upieczone i chrupiące ślimaki posmaruj roztopionym masłem, posyp solą morską i podawaj lekko ciepłe.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką - VIDEO
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to ekspresowa w przygotowaniu i bardzo dobra przekąska – nie tylko na imprezę. Możesz je zabrać praktycznie wszędzie, a ich przechowywanie wcale nie jest problematyczne. Ciekawie się prezentują, a smakują jeszcze lepiej!
Dla kogo?
Ciężko byłoby chyba znaleźć osobę, która odmówiłaby skosztowania tak ciekawego dania. Wygląda na to, że jest prawdziwie uniwersalną propozycją i powinno posmakować naprawdę każdemu.
Na jaką okazję?
Ślimaczki z ciasta francuskiego możesz przygotować na przyjęcie. Takiej przekąsce nikt się nie oprze i gwarantujemy, że zniknie z talerzy w mgnieniu oka!
Czy wiesz, że?
Jeśli masz więcej czasu, ciasto francuskie możesz przygotować samodzielnie. Nie jest to tak trudne, jak mogłoby się wydawać! Sekret tkwi w przekładaniu na przemian warstw ciasta i masła.
Dla urozmaicenia:
Gotowe ślimaczki z serem i szynką możesz podawać z różnymi sosami. Dobrymi pomysłami są pomidorowy, czosnkowy albo barbecue.