Placek cebulowy z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cebulowy z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.2 szklanki

null

3 sztuki

400 gramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

400 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.

Krok 2

Formę nasmaruj tłuszczem.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 5

Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.

Krok 6

Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Deska serów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej