
Składniki
2 sztuki
null
0.2 szklanki
null
3 sztuki
400 gramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
400 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.
Krok 2
Formę nasmaruj tłuszczem.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 5
Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.
Krok 6
Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej