
Składniki
2 sztuki
null
0.2 szklanki
null
3 sztuki
400 gramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
400 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.
Krok 2
Formę nasmaruj tłuszczem.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 5
Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.
Krok 6
Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej