Placek cebulowy z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cebulowy z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.2 szklanki

null

3 sztuki

400 gramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

400 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.

Krok 2

Formę nasmaruj tłuszczem.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 5

Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.

Krok 6

Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej