
Składniki
2 sztuki
null
0.2 szklanki
null
3 sztuki
400 gramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
400 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.
Krok 2
Formę nasmaruj tłuszczem.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 5
Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.
Krok 6
Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej