Słodki zapiekany ananas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki zapiekany ananas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.

Krok 2

Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.

Krok 3

Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.

Krok 4

Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.

Krok 5

Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej