
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.
Krok 2
Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.
Krok 3
Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.
Krok 4
Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.
Krok 5
Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej