
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.
Krok 2
Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.
Krok 3
Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.
Krok 4
Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.
Krok 5
Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej