Słodki zapiekany ananas przepis – Zobacz na przepisy.pl

Słodki zapiekany ananas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.

Krok 2

Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.

Krok 3

Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.

Krok 4

Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.

Krok 5

Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej