
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.
Krok 2
Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.
Krok 3
Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.
Krok 4
Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.
Krok 5
Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej