Słodki zapiekany ananas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.

Krok 2

Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.

Krok 3

Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.

Krok 4

Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.

Krok 5

Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej