Słodki zapiekany ananas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki zapiekany ananas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa obierz i rozetnij na połówki, z każdej usuń twardy rdzeń.

Krok 2

Przełóż kawałki owocu do foremki do zapiekania, tak aby płaską stroną leżały ku dole.

Krok 3

Tequilę wymieszaj z sokiem z limonki i cukrem. Polej ananasy przygotowanym sosem i przykryj pergaminem.

Krok 4

Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas polewając owoc sosem.

Krok 5

Przed podaniem słodkie ananasy przekrój jeszcze na połówki. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki zapiekany ananas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej