
Składniki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.
Krok 3
Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej