Sałatka z mięsem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

null

150 gramów

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.

Krok 3

Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej