
Składniki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.
Krok 3
Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej