Sałatka z mięsem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

null

150 gramów

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.

Krok 3

Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej