
Składniki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
null
150 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.
Krok 3
Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej