Gorąca czekolada z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorąca czekolada z chilli

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

250 gramów

4 szklanki

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małym garnku wymieszaj mleko z czekolada i podgrzewaj na małym ogniu, po rozpuszczeniu czekolady, dodaj chilli i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Doprowadź całość do wrzenia i zdejmij z ognia. W misce ubij śmietanę tortową.

Krok 3

Gorąca czekoladę rozlej do szklanek i udekoruj na wierzchu ubitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorąca czekolada z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Oponki z lukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej