Gorąca czekolada z chilli

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

250 gramów

180 mililitrów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małym garnku wymieszaj mleko z czekolada i podgrzewaj na małym ogniu, po rozpuszczeniu czekolady, dodaj chilli i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Doprowadź całość do wrzenia i zdejmij z ognia. W misce ubij śmietanę tortową.

Krok 3

Gorąca czekoladę rozlej do szklanek i udekoruj na wierzchu ubitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej