Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę umyj, oczyść i osusz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, powinna być będzie miękka.

Krok 2

Rozpuść na patelni masło i zasmaż z bułką tartą, tak aby nabrała złotego koloru.

Krok 3

Brukselkę odcedź, wymieszaj z bułką tartą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej