Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę umyj, oczyść i osusz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, powinna być będzie miękka.

Krok 2

Rozpuść na patelni masło i zasmaż z bułką tartą, tak aby nabrała złotego koloru.

Krok 3

Brukselkę odcedź, wymieszaj z bułką tartą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej