Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę umyj, oczyść i osusz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, powinna być będzie miękka.
Krok 2
Rozpuść na patelni masło i zasmaż z bułką tartą, tak aby nabrała złotego koloru.
Krok 3
Brukselkę odcedź, wymieszaj z bułką tartą i rozłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























