Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę umyj, oczyść i osusz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, powinna być będzie miękka.

Krok 2

Rozpuść na patelni masło i zasmaż z bułką tartą, tak aby nabrała złotego koloru.

Krok 3

Brukselkę odcedź, wymieszaj z bułką tartą i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej