Smaczna brukselka z dodatkiem bułki tartej
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
4 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę umyj, oczyść i osusz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, powinna być będzie miękka.
Krok 2
Rozpuść na patelni masło i zasmaż z bułką tartą, tak aby nabrała złotego koloru.
Krok 3
Brukselkę odcedź, wymieszaj z bułką tartą i rozłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej