Soczysty kurczak curry - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste piersi z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.

Krok 2

Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.

Krok 3

Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.

Krok 4

Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej