
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.
Krok 2
Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.
Krok 3
Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.
Krok 4
Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej