Soczysty kurczak curry - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste piersi z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.

Krok 2

Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.

Krok 3

Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.

Krok 4

Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej