
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.
Krok 2
Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.
Krok 3
Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.
Krok 4
Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej