Soczysty kurczak curry - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste piersi z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.

Krok 2

Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.

Krok 3

Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.

Krok 4

Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste piersi z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej