
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamróź mokre, świeże piersi i nie osuszaj po rozmrożeniu. Pokrój mięso na wielkie kawałki.
Krok 2
Wrzucaj je mokre na patelnię z niezbyt rozgrzanym tłuszczem.
Krok 3
Posyp duża ilością papryki, kolorowego pieprzu oraz curry. Obróć i przypraw z drugiej strony.
Krok 4
Po kilku minutach przewróć jeszcze raz. Smaż je przez minimum czasu tak żeby były przypieczone z zewnątrz, a wewnątrz ugotowane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej