Aksamitna zupa - krem z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z cukinii

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

80 gramów

330 gramów

1 litr

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pokrojoną marchewkę, cukinię, ziemniaka, wodę i przyprawy - gotować 15min. w temp. 90C.

Krok 3

Zmiksować, zaprawić śmietaną - gotować ok. 3min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa-krem z cukiniiZupa-krem z cukinii

Cukinia to warzywo szczególnie popularne w okresie letnim i jesiennym. W kuchni może być wykorzystywane zarówno w formie surowej, jak również w postaci zawekowanych przetworów. Warto przygotować te drugie i przechowywać w spiżarce – dzięki nim bowiem zupę-krem z cukinii będzie można przygotowywać także poza sezonem. Przyrządzenie jej nie sprawia wielkich kłopotów i zajmuje niewiele czasu, efekt finalny zadowoli jednak, z pewnością, miłośników zup. Wśród podstawowych składników powinny znaleźć się różne warzywa. Oprócz głównego, dobrze komponują się też: cebula, czosnek i marchewka. Niezbędna jest jednocześnie odrobina śmietany, a także odpowiednio dobrane przyprawy i bulion, który można przyrządzić zarówno w wersji mięsnej, jak i warzywnej. Posiekana i podduszona na oliwie cebula z czosnkiem zapewnią potrawie charakterystyczny zapach. Gotujące się warzywa wystarczy zmiksować i odpowiednio zaprawić śmietaną. By uniknąć mało estetycznych grudek ze śmietany, należy wcześniej ją zahartować. Zupę możesz podawać gorącą i letnią – w zależności od temperatury będzie miała różne właściwości. Wypróbuj przepis i przekonaj się, jakie to proste!