
Składniki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
6 szklanek
0.5 szklanki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koninę umyć, osuszyć , pokroić na 10 bitek. Każdy kawałek stłuc tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez foliowy woreczek bo tak jest łatwiej ) na cienki płat. Posmarować każdy olejem . Położyć bitki jedna na drugiej, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce . Posypać papryką, solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać smalec i obsmażać bitki z obu stron. Włożyc do garnka . Dodać pokrojone cebule , Bulionetkę. Zalać wodą i dusić na małym ok. 3 godzin aż bitki będą miękkie .Wlać śmietankę. Wymieszać . Doprawić sos do smaku Delikatem i mini kostką Cebulka .Dodać zasmażkę i zagęścić sos .
Krok 2
Podawać z kaszą gryczaną posypane koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej