
Składniki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
6 szklanek
0.5 szklanki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koninę umyć, osuszyć , pokroić na 10 bitek. Każdy kawałek stłuc tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez foliowy woreczek bo tak jest łatwiej ) na cienki płat. Posmarować każdy olejem . Położyć bitki jedna na drugiej, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce . Posypać papryką, solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać smalec i obsmażać bitki z obu stron. Włożyc do garnka . Dodać pokrojone cebule , Bulionetkę. Zalać wodą i dusić na małym ok. 3 godzin aż bitki będą miękkie .Wlać śmietankę. Wymieszać . Doprawić sos do smaku Delikatem i mini kostką Cebulka .Dodać zasmażkę i zagęścić sos .
Krok 2
Podawać z kaszą gryczaną posypane koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej