Bitki z koniny w sosie ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z koniny w sosie ze śmietaną

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 szklanek

0.5 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koninę umyć, osuszyć , pokroić na 10 bitek. Każdy kawałek stłuc tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez foliowy woreczek bo tak jest łatwiej ) na cienki płat. Posmarować każdy olejem . Położyć bitki jedna na drugiej, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce . Posypać papryką, solą i pieprzem . Na patelni rozgrzać smalec i obsmażać bitki z obu stron. Włożyc do garnka . Dodać pokrojone cebule , Bulionetkę. Zalać wodą i dusić na małym ok. 3 godzin aż bitki będą miękkie .Wlać śmietankę. Wymieszać . Doprawić sos do smaku Delikatem i mini kostką Cebulka .Dodać zasmażkę i zagęścić sos .

Krok 2

Podawać z kaszą gryczaną posypane koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z koniny w sosie ze śmietaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej