
Składniki
400 gramów
50 gramów
2 łyżki
30 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby dokładnie oczyść i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę posiekaj i wymieszaj z grzybami. Zalej szklanką wody i duś do miękkości.
Krok 3
Rozprowadź mąką, dopraw i ponownie zagotuj.
Krok 4
Połącz ze śmietaną. Dodaj posiekaną zieleninę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej