Spiralki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spiralki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, margarynę i topione serki posiekaj nożem, a następnie dodaj sól i przyprawy.

Krok 2

Szybko zagnieć ciasto i pozostaw je na godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 3

Następnie rozwałkowuj na grubość 4 milimetrów i pokrój na wąskie paseczki długości 10 centymetrów.

Krok 4

Skręć w spiralki, posmaruj białkiem i ułóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej