
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, margarynę i topione serki posiekaj nożem, a następnie dodaj sól i przyprawy.
Krok 2
Szybko zagnieć ciasto i pozostaw je na godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Następnie rozwałkowuj na grubość 4 milimetrów i pokrój na wąskie paseczki długości 10 centymetrów.
Krok 4
Skręć w spiralki, posmaruj białkiem i ułóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej