Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, margarynę i topione serki posiekaj nożem, a następnie dodaj sól i przyprawy.
Krok 2
Szybko zagnieć ciasto i pozostaw je na godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Następnie rozwałkowuj na grubość 4 milimetrów i pokrój na wąskie paseczki długości 10 centymetrów.
Krok 4
Skręć w spiralki, posmaruj białkiem i ułóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej