Spiralki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spiralki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

400 gramów

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, margarynę i topione serki posiekaj nożem, a następnie dodaj sól i przyprawy.

Krok 2

Szybko zagnieć ciasto i pozostaw je na godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 3

Następnie rozwałkowuj na grubość 4 milimetrów i pokrój na wąskie paseczki długości 10 centymetrów.

Krok 4

Skręć w spiralki, posmaruj białkiem i ułóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spiralki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej