
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
400 gramów
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, margarynę i topione serki posiekaj nożem, a następnie dodaj sól i przyprawy.
Krok 2
Szybko zagnieć ciasto i pozostaw je na godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Następnie rozwałkowuj na grubość 4 milimetrów i pokrój na wąskie paseczki długości 10 centymetrów.
Krok 4
Skręć w spiralki, posmaruj białkiem i ułóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej