Panierowane boczniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane boczniaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

1 sztuka

null

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obydwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane boczniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej