
Składniki
null
null
4 łyżki
1 sztuka
null
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść, umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obydwóch stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej